Peter's post

Normaal gesproken zijn de zomermaanden er om bij te komen van alle hectiek en drukte in je zakelijke en privé omgeving. Dit jaar was dat voor mij helaas niet het geval. Naast de reguliere drukte in mijn werk als directeur Sport bij de gemeente Den Haag was er dit jaar ook weer echt leuke drukte in mijn baan.

Voor het eerst sinds tijden hadden we weer twee mooie evenementen in onze stad. Het OKT Beachvolleybal en het Olympic Festival op het sportstrand in Scheveningen ten tijde van de Spelen in Tokyo. Vooral dat laatste evenement was heel succesvol omdat we op het strand en in de stad met veel sportaanbieders, bonden, bedrijven, collega’s, mediapartners, NOC*NSF en collega’s een geweldig mooi sportfeest hebben neergezet waar heel Nederland van kon meegenieten via radio en tv. Er zijn vooraf en tijdens het evenement bergen verzet door heel veel interne en externe collega’s Mij heeft dit niet alleen de blijvende herinnering aan een hele mooie sportzomer opgeleverd. Ook is het bewijs dat samenwerken en elkaar versterken, doen waar je goed in bent, en aan de ander laten waar zij of hij goed in is tot hele mooie resultaten kan leiden.

Dat zie ik ook terug bij Nederland Sport. Onze productencatalogus krijgt een extra dimensie door de ontwikkeling van alweer een nieuwe dienst, de Bondsbureau functie voor sportbonden. Deze functie nemen wij per 1-1-2022 over van BONDcenter, dat heeft aangegeven haar focus volledig op de verdere ontwikkeling van de financiële administratie te willen leggen en deze dienstverlening in samenwerking met de bonden en Nederland Sport naar een nog hoger niveau te gaan brengen. BONDcenter krijgt de ruimte waarin zij goed is en zich verder wil ontwikkelen. Wij krijgen de ruimte en de gelegenheid om een dienst aan te beiden aan de sportbonden waarmee we hen nog beter kunnen ontzorgen en de bonden zich nog meer kunnen richten op hen kerntaak: de ontwikkeling van de sport in al haar facetten. Een memorabel moment dus voor Nederland Sport, omdat dit het initiële idee was toen wij ooit in 2018 onze samenwerking tussen een klein aantal bonden startten

Tijdens de komende Klantenraad op 5 oktober a.s. (van 17.00 – 18.30 uur via Teams) gaan wij dit uiteraard verder aan jullie toelichten, maar wij zijn druk bezig met de voorbereiding, die o.a. een uitbreiding van het team vereist. Hiervoor staan twee vacatures uit, dus mocht je een geschikte kandidaat weten, dan horen wij dat graag. Tijdens de klantenraad willen wij ook een discussie met jullie houden over hoe jullie de ontwikkeling van Nederland Sport in de komende jaren verder zien. Hiervoor gaan wij interactief met jullie aan de slag.

We spreken jullie gauw weer.

Peter van Veen

Voorzitter Nederland Sport

Gerelateerde items