Hulp bij optimalisatie website of opstellen van MJBP?

Service Organisatie Nederland Sport heeft enkele ondersteuningstrajecten voor sportbonden beschikbaar vanuit het intensiveringstraject goedgekeurd door VWS/NOC*NSF.

Dit zijn trajecten zoals verenigingsondersteuning (opstellen meerjarenbeleid of doorlichting bestuur; samenstelling en functioneren etc.) en het vernieuwen van je website.
Inmiddels hebben verschillende sportbonden gebruik gemaakt van dit aanbod en hebben ze mooie resultaten geboekt. Zo ook de Badmintonbond. Deze bond heeft onlangs deelgenomen aan het traject verenigingsondersteuning. We hebben Barbara Mura - directeur Badmintonbond - een paar vragen gesteld over hoe zij dit traject heeft ervaren:

Waar liep de Badmintonbond tegenaan?

Aangezien Badminton Nederland, in vergelijking met grotere sportbonden, minder capaciteit heeft voor verenigingsondersteuning kan het één op één te ondersteunen van verenigingen bij complexere hulpvragen uitdagend zijn. We hadden contact met drie verenigingen met een specifieke hulpvraag waarbij intensieve één op één begeleiding noodzakelijk was om de vereniging echt verder te helpen.

Waar heeft Nederland Sport middels de trajecten kunnen helpen?

Door drie verenigingen met een specifieke hulpvraag en/of ambitie een ondersteuningstraject op maat aan te bieden met een specialist uit het Sport Professionals Network (SPN).

Wat heeft het de Badmintonbond gebracht?

De trajecten lopen nog, maar er worden concrete stappen gezet en tot nu toe zijn de verenigingen erg tevreden over de ondersteuning. Dit betreft ondersteuning op het gebied van:

  • Werving van sponsoren op korte termijn

  • Optimalisatie van begroting

  • Ledenwerving

  • Instroom jonge badmintonners

Is de Badmintonbond er uiteindelijk mee geholpen?

Zeker. Door deze trajecten in te zetten hebben we de deelnemende verenigingen echt verder kunnen helpen en hebben we de band met deze verenigingen versterkt. In twee van de drie gevallen is ook de lokale sport (gemeente/Sportbedrijf) aangesloten. Op deze manier wordt de vereniging optimaal ondersteund en kunnen alle ondersteunende partijen vanuit hun eigen kracht/expertise bijdragen.

Mocht je als sportbond interesse hebben in verenigingsondersteuning en/of vernieuwen van website, laat het ons weten: info@nederlandsport.org. Nederland Sport helpt je graag.

Gerelateerde items