Over ons

In 2018 is Service Organisatie NederlandSport opgericht met ondersteuning van VWS en NOC*NSF. Ons team bestaat uit een werkorganisatie en een bestuur gevormd door onafhankelijke personen die een link hebben met de sport.

Onze missie
Sportorganisaties zijn veel tijd kwijt aan de organisatie van hun basistaken, zoals de financiën en de ledenadministratie. Hierdoor wordt het een uitdaging om zich te richten op wat echt belangrijk is, namelijk de ontwikkeling van de sport, de sportparticipatie en het creëren van gezonde sportverenigingen. Om die reden is in 2018 Service Organisatie NederlandSport voor, door en met sportbonden opgericht. Zes sportbonden hebben de handen ineen geslagen om sportbonden te “ontzorgen” door sport-overstijgende services centraal te faciliteren. Zo kunnen deze goedkoper worden aangeboden, met een garantie voor hoge kwaliteit en de zekerheid van continuïteit. NederlandSport heeft daarom als doel om de shared service organisatie voor alle georganiseerde sport in Nederland te worden, van grote tot kleine bond. Samen vereenvoudigen, verbinden en versterken we de sportsector.

Team

Sanne Meijer

Manager NederlandSport

Sport zit in mijn DNA: ik tennis al mijn hele leven (in mijn tienerjaren heb ik dat zelfs op hoog niveau gespeeld), ren om de dag minimaal vijf kilometer en sta elke week m’n dochters aan te moedigen bij het voetbalveld. Ik heb jarenlang werkervaring opgedaan bij een grote sportbond en ben ik begin 2021 begonnen bij Service Organisatie Nederland Sport. Hier kan ik mijn opgedane kennis toepassen om (kleine) sportbonden te kunnen ontzorgen, ondersteunen en adviseren. Dit doe ik door het gesprek aan te gaan, goed te luisteren naar de behoeftes en mee te denken in een passende oplossing waarmee de sportbond geholpen is.

0613710559 sanne@nederlandsport.org

Tamira van Heerwaarden

Allround medewerker NederlandSport

0653650428 tamira@nederlandsport.org

Bestuur

Peter van Veen

Voorzitter

Arnoud Strijbis

Secretaris

Directeur NCB en NHB

Peer Goudsmit

Penningmeester

Barbara Mura

Algemeen Bestuurslid

Directeur NBB

Jaarverslag

NederlandSport is een shared service organisatie die sportorganisaties in NederlandSport ontzorgt door het aanbieden van sportoverstijgende services en diensten.

Jaarlijks legt Service Organisatie NederlandSport verantwoording af middels een jaarverslag.

Klik op onderstaand jaartal om het verslag in te zien.