Over ons

In 2018 is Service Organisatie Nederland Sport opgericht vanuit het Kleine Bonden Overleg met ondersteuning van VWS en NOC*NSF. Ons team bestaat uit een bestuur gevormd door onafhankelijke personen die een link hebben met de sport.

Onze missie
Sportorganisaties zijn veel tijd kwijt aan de organisatie van hun basistaken, zoals de financiën en de ledenadministratie. Hierdoor wordt het een uitdaging om zich te richten op wat echt belangrijk is, namelijk de ontwikkeling van de sport, de sportparticipatie en het creëren van gezonde sportverenigingen. Om die reden is in 2018 Service Organisatie Nederland Sport voor, door en met sportbonden opgericht. Zes sportbonden hebben de handen ineen geslagen om sportbonden te “ontzorgen” door sport-overstijgende services centraal te faciliteren. Zo kunnen deze goedkoper worden aangeboden, met een garantie voor hoge kwaliteit en de zekerheid van continuïteit. Nederland Sport heeft daarom als doel om de shared service organisatie voor alle georganiseerde sport in Nederland te worden, van grote tot kleine bond. Samen vereenvoudigen, verbinden en versterken we de sportsector.

Team

Hendrik Koppe

Multifunctioneel accountmanager

Sport zit in mijn DNA: ik tennis al mijn hele leven (in mijn tienerjaren heb ik dat zelfs op hoog niveau gespeeld), ren om de dag minimaal vijf kilometer en sta elke week m’n dochters aan te moedigen bij het voetbalveld. Ik heb jarenlang werkervaring opgedaan bij een grote sportbond en ben ik begin 2021 begonnen bij Service Organisatie Nederland Sport. Hier kan ik mijn opgedane kennis toepassen om (kleine) sportbonden te kunnen ontzorgen, ondersteunen en adviseren. Dit doe ik door het gesprek aan te gaan, goed te luisteren naar de behoeftes en mee te denken in een passende oplossing waarmee de sportbond geholpen is.

0651992089 hendrik@nederlandsport.org

Sanne Meijer

Multifunctioneel accountmanager

0613710559 sanne@nederlandsport.org

Daan Verkaik

Stagiair NederlandSport

0644763202 daan@nederlandsport.org

Hans Hoogenboom

Senior allround medewerker NederlandSport

0651190637 hans@nederlandsport.org

Bestuur

Peter van Veen

Voorzitter

Vicevoorzitter Nederlandse Boksbond

Willem La Riviere

Vicevoorzitter

Directeur KNBB

Arnoud Strijbis

Penningmeester

Directeur NCB en Handboogsport

Jan Lenselink

Algemeen Bestuurslid

Directeur NIOBB

Barbara Mura

Algemeen Bestuurslid

Directeur NBB