Juridische dienstverlening

Alle bij Service Organisatie Nederland Sport aangesloten sportbonden kunnen tegen gereduceerd tarief gebruikmaken van de diensten van de Nederlandse stichting voor Vereniging en Recht. Je ontvangt schriftelijk advies over alle juridische onderwerpen waarmee je als bond te maken krijgt. Over wet- en regelgeving, de rechtspositie van de eigen organisatie, of over een hulpvraag van een bij jullie aangesloten of door jullie ondersteunde vereniging of organisatie.
Verder biedt Vereniging en Recht hulp bij conflicten, procedures of uitleg bij het opstellen van reglementen. De rechtsgebieden waarover je advies kunt krijgen zijn verenigingsrecht, contractenrecht, arbeidsrecht, ICT-recht, vastgoedrecht en privacyregelgeving. Je kunt ook ondersteuning krijgen bij het opstellen van contracten en het voeren van correspondentie over juridische onderwerpen. Je kunt kiezen voor een jaarabonnement of de afname van losse uren. Met deze service heb je altijd een korte lijn naar in het sport- en verenigingsrecht gespecialiseerde juristen. 

Begin dit jaar heeft Service Organisatie Nederland Sport i.s.m. Stichting Vereniging & Recht en NOC*NSF een WBTR-webinar georganiseerd. De nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen wil dat bestuur en besluitvorming binnen de vereniging goed is omschreven en vastgelegd. Arthur van der Hoeff van Stichting Vereniging & Recht heeft uitgelegd wat dit voor de sportbonden en de aangesloten verenigingen betekent. Klik op het volgende voor de meest gestelde vragen: q-a-wbtr-webinar.pdf.

Meer weten?
Vraag advies aan Sanne Meijer.

Bel Sanne Email Sanne

Aanpak

Wij begrijpen als geen ander het belang van een goede backoffice en de onzekerheden die gepaard gaan met het implementeren van een nieuw systeem. Daarom doen we dat in een helder proces met persoonlijke begeleiding per stap.

  1. Intake In een persoonlijke kennismaking verkent u samen met onze projectleider de beste oplossing.
  2. Plan van Aanpak Onder begeleiding van onze partner ontwikkelen we een concreet plan van aanpak om het product te implementeren.
  3. Implementatie Samen met de partner implementeren we de verkozen oplossing. U krijgt daarbij persoonlijke ondersteuning vanuit onze partner en Nederland Sport.
  4. Evaluatie Na implementatie evalueren we het proces en de werking van de oplossing. Zo halen we samen de laatste oneffenheden uit de oplossing.
  5. Service Heeft u vragen, dan heeft u binnen 1 dag reactie. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Services voor sportorganisaties

Als sportorganisatie is het van groot belang om onbezorgd te kunnen focussen op de missie, namelijk: de ontwikkeling van de sport, de sportparticipatie en het creëren van gezonde sportverenigingen. Daarom bieden we de volgende ondersteunende diensten aan.