DAS Juridische helpdesk

Eerstelijns juridisch advies voor alle bij de bond aangesloten verenigingen

Sportverenigingen hebben regelmatig te maken met juridische vragen. DAS en NL Sport willen u hierbij graag ondersteunen en bieden een Juridische Adviesdesk voor de Sport aan. Wanneer uw bond hiervan gebruik maakt kan voortaan elke bij u aangesloten vereniging en/of district hiervan  kosteloos en onbeperkt gebruik maken.

Waar kunt u de adviesdesk voor gebruiken?
U kunt telefonisch of per mail uw juridische vragen stellen aan de specialisten van DAS. U hebt bijvoorbeeld een vraag over een besluit van de gemeente. U wilt een trainer in dienst nemen en heeft vragen over de arbeidsovereenkomst. U hebt een geschil met de beheerder van uw sportaccommodatie. Een sponsor komt zijn verplichtingen niet na. Zowel preventief als bij een geschil kunt u contact opnemen met de adviesdesk.

Waar bestaat de dienstverlening uit?
De gratis dienstverlening voor verenigingen bestaat uit eerstelijns juridisch advies. Dit betekent dat al uw juridische vragen mondeling of per mail worden beantwoord. Kan de advisering redelijkerwijs niet meer telefonisch of per mail worden gedaan, dan helpt DAS u graag verder voor een vaste prijs (‘fixed fee’). U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het bestuderen of opstellen van stukken.

Met de vooraf afgesproken vaste prijzen weet u precies waar u aan toe bent en wordt achteraf niet geconfronteerd met onverwachte kosten. Soms is het vooraf afgeven van een vaste prijs niet mogelijk. In dat geval helpen de juristen van DAS u graag verder voor een gereduceerd uurtarief van € 157,50.

Hoe kunt u de adviesdesk voor uw verenigingen inzetten?
Neem daarvoor contact op met DAS en sluit en overeenkomst af. De kostprijs per vereniging is zeer laag omdat er een groot aantal sportbonden van deze dienst gebruik maken.

Sportbonden die u al zijn voorgegaan zijn o.a.: Triathlonbond, NJBB, KNBB, Handboogbond,

Contact:
Website: www.das.nl/sport
Telefoon: 020 651 7666
Email: sportdesk@das.nl